Blog

4 myter om Mac

Myte 1: Mac er dyrere end PC

Dommen: Det kommer an på.

Der er ingen tvivl. Du kan gå ned i Elgiganten og købe en PC, der er en del billigere end den Mac, der står ved siden af. Også når du ser på specifikationerne. På overfladen er Mac altså dyrere.

Men spørgsmålet er, om de også er dyrere, når man tager andre ting med i overvejelserne.

Det er for eksempel langt lettere at være IT-afdeling i en virksomhed, der arbejder på Mac. Apples produkter er nemlig vertikalt integreret. Det vil sige at hard- og software spiller sammen på en helt anden og langt mere integreret måde, end det er tilfældet med PC’eren. Det er vores erfaringer, at Mac-virksomheder bruger færre ressourcer på deres IT-funktion.

Myte 2: Du får ikke virus med en Mac

Dommen: Delvist sandt.

Dem, der laver virus, gør det ofte for at gøre så stor skade som muligt. Derfor laver de typisk virus til de styresystemer, som har den største markedsandel – Microsofts produkter. Der er altså færre vira, som angriber Mac’s styresystem.

Men Apples produkter bliver mere og mere populære, og derfor kommer der desværre også vira og malware, som angriber din Mac. Med andre ord; Mac-brugere skal også tænke på sikkerhed, ligesom Windowsbrugerne har gjort det i mange år.

Den gode nyhed er, at det er muligt at beskytte sig.

Myte 3: Mac’en er nemmere at bruge

Dommen: Sandt.

Dem, der har børn, ved det allerede. Apples produkter er så intuitive at bruge, at selv meget små børn kan samle en iPhone op og spille et spil på den. Det er her, Mac’en er PC’en helt overlegen.

I hvert fald når det gælder nybegyndere. Hvis du som virksomhed ønsker at skifte til Mac, skal du selvfølgelig overveje det nøje. Dine medarbejdere er vant til PC’erne, så selvom de formentlig er mindre produktive, end de ville være i et Apple-miljø, så kan det godt være, at du skal blive på PC. Sådan var det i hvert fald for 5-10 år siden.

I dag kender mange dog Apples intuitive grænseflader, fordi de bruger iPhone og iPad. Det er derfor vores erfaring, at det er langt lettere for en virksomhed at skifte i dag.

Myte 4: Mac’en er mere stabil end PC’en

Dommen: Sandt

Alle der har kørt med styresystemet Windows Vista ved, at PC-miljøer ofte skal ”rebootes”. Det sker uhyre sjældent med din Mac.

Skal min virksomhed skifte?

Du spørger måske dig selv, om din virksomhed bør skifte fra jeres PC-miljø til Mac og få fordelene af et mere intuitivt, sikkert og stabilt system. Svaret er: Måske.

Hvis du vil have vores vurdering, er du velkommen til at ringe og booke et uforpligtende møde med os. Vi har erfaring fra mange Mac-miljøer – men også PC-miljøer.

Ring til Lars Bjerregaard på 3644 4200 eller send en mail: info@infolink.dk

Tilbage