Blog

Inhouse eller hosting?

Du står måske overfor en udbygning eller optimering af din IT-infrastruktur, og overvejer derfor dine muligheder. Kan du klare etableringen og den daglige drift selv, eller skal du lægge din IT-vedligeholdelse hos en anden aktør? Vi har samlet et par gode råd, der kan hjælpe dig i din beslutning.

 

Bedøm dit behov

De fleste danske virksomheder er afhængige af IT for at kunne udføre deres arbejde. Hvad enten i er store eller små, vil det sikkert også være nødvendigt at dele informationer internt i virksomheden.

Læs hele artiklen

Brandslukker eller forretningsudvikler? Prioter dine roller!

IT bliver ofte anset for at være nøglen til den forbedrede konkurrenceevne for enhver virksomhed eller organisation. Men hvordan sikrer man nu det?

Brandslukning og beredskab er ofte de områder, hvor langt de største økonomiske ressourcer er tildelt, for derved at sikre en uheldig situation mod at skulle opstå. Internationale analyser viser, at 80% af de tilgængelige ressourcer i alle typer virksomheder er anvendt eller allokeret til brandslukning. Det betyder, at der kun er 20% af midlerne til forbedringer og reel udvikling.

Læs hele artiklen

Infolink redder tabte data

Hvad gør du når dine vigtige data forsvinder, og backuppen er korrupt. Selv de mest avancerede backup systemer kan fejle.

Infolink har netop haft til opgave at redde data fra en kundes defekte Apple Time Capsule. Enheden som har været benyttet til daglig backup af en Mac Book meldte aldrig fejl under brug.
Da behovet for restore af data opstod, stod det dog klart at data var korrupte.

Andre måtte give op.

Læs hele artiklen

Infolink er blevet en del af IT-mester

Da ingen branche er i så hurtig forandring som IT-branchen, er det med stolthed vi kan meddele, at vi nu har tilsluttet os Danmarks nye netværk af IT-virksomheder.

Læs hele artiklen

Stort tillykke til Niclas Andersen!

Infolink har gennem de sidste 4,5 år haft glæden af Niclas Andersen som elev gennem TEC – Teknisk Erhvervsskole Center. Den 15. maj bestod Niclas sin svendeprøve, og kan nu officielt kalde sig Datatekniker.

Niclas har fået speciale i IT-Infrastruktur, og kan derved installerer, konfigurerer og vedligeholde komplekse serverløsninger og designe avancerede LAN- og WAN- netværk.

Læs hele artiklen

Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger skyen?

Udbuddet af såkaldte cloud-løsninger er stigende. Både når det gælder fildeling, softwareadgang og mailservers. Det kan virke befriende at slippe af med gamle serversystemer, men inden du ændre hele din virksomheds IT-infrastruktur, bør du overveje følgende:

1) Smart, men fyldt med risici

Læs hele artiklen

Hvor ofte skal man tage stilling til sine IT-omkostninger?

Mindst én gang om året bør du se kritisk på dine omkostninger til IT. Hvis du venter længere, er der stor risiko for, at du bruger for mange penge på din IT, eller at du får for lidt ud af de penge, du bruger. Udviklingen går nemlig helt utroligt hurtigt.

52 mia. kroner. Så meget brugte danske virksomheder på IT sidst Danmarks Statistik gjorde det op – i 2011. Det er rigtigt mange penge – faktisk helt op mod 70.000 kr. per medarbejder i nogle virksomheder.

Tallene er spændende

Læs hele artiklen

6 gode grunde til at vælge MAC

Her hos Infolink er vi rigtigt glade for Apples produkter, og i dette indlæg får du vores 6 gode grunde til, at du skal vælge MAC til din virksomhed (og vi ved godt, at det er lidt subjektivt):

1. Value for money: Det er rigtigt, at en MAC er lidt dyrere i indkøb end en PC. Men det skyldes, at Apple bruger kvalitetskomponenter, når de laver deres computere. Derudover mener vi, at Apple er rigtigt gode til at optimere både hard- og software, så de får en masse ud af computeren. Det er value for money.

Læs hele artiklen

Fordele og ulemper ved bring your own device

Bring your own device er et af de nye buzzwords i IT-branchen for tiden. Det betyder helt basalt, at man lader medarbejderne benytte deres egne enheder, tablets, smartphones og måske endda computere, til at få adgang til virksomhedens data og applikationer. Men hvad er egentlig fordelene og ulemperne ved bring your own device som strategi? Det ser vi på her.

Læs hele artiklen

Udlejere tilbyder andet end kvadratmeter

Erhvervsudlejere kæmper med pres på kvadratmeterpriserne på kontorlokaler. Derfor ser mange sig om efter alternative indtægtskilder og serviceydelser, der kan holde på eksisterende kunder og tiltrække nye. Refshaleøens Ejendomsselskab tilbyder sine lejere en totalløsning på IT, som Infolink hjælper dem med at levere.

Læs hele artiklen

Pages