Blog

Inhouse eller hosting?

Du står måske overfor en udbygning eller optimering af din IT-infrastruktur, og overvejer derfor dine muligheder. Kan du klare etableringen og den daglige drift selv, eller skal du lægge din IT-vedligeholdelse hos en anden aktør? Vi har samlet et par gode råd, der kan hjælpe dig i din beslutning.

 

Bedøm dit behov

De fleste danske virksomheder er afhængige af IT for at kunne udføre deres arbejde. Hvad enten i er store eller små, vil det sikkert også være nødvendigt at dele informationer internt i virksomheden.

De fleste mindre virksomheder kan med fordel eksempelvis benytte en Mac Mini server – den er forholdsvis billig i indkøb, den optager minimalt af plads og så er den enormt brugervenlig at sætte op samt administrere. Selvom den er fra Apple, så fungere den også som server for PC-enheder. Du skal dog overveje, om den på sigt kan klare eventuelle udfordringer ved øget kapacitet eller kompleksiteten i din virksomheds krav til opkoblinger.

 

Hvem skal stå for driften:

Mange kender til det støvede serverrum med et uoverskueligt hav af ledninger og blinkende bokse. Du har måske en fast IT-medarbejder, men tekniske problemer, sikkerhedsopdateringer og generel vedligeholdelse kan virke som en tung og uendelig byrde.

Drift og vedligehold på interne server er naturligvis en mulighed, men det er vores opfattelse, at flere og flere vælger hostede løsninger – og dermed flytter driften væk fra kontoret. Dette kan være en fordel, hvis man dels ønsker at slippe for besværet, og dels vil fjerne interne løntimer, der ellers går til serverdrift.

 

Tænk på supporten:

Udover at hosting kan være en fordel i forbindelse med den daglige drift, kan der også være en supportfordele ved hostede systemer. Hos Infolink tilbyder vi eksempelvis dedikerede servere, som opbevares og plejes i et af vores drift centre. Det betyder, at vi nemmere har tilgang ved eventuelle opdateringer og samtidig kan se og fange eventuelle problemer, inden de opstår.

Desuden kan vi tilbyde punkt til punkt fiberforbindelser mellem kunden og vores drift center, dette betyder at der fra kundens adresse er hurtig forbindelse til servere faktisk som den stod lokalt i huset. Og dette er til priser som ikke er meget større end hvad en normal fiberforbindelse fra en anden leverandør ville koste.

 

For kort at opsummere, så er inhouse servere en udmærket løsning for mange mindre virksomheder, og udbuddet på markedet er efterhånden ret brugervenligt. Til gengæld er hostede løsninger vejen frem, hvis du vil spare tid og bekymringer ved driften, og har et øget behov for et sikkert og mere komplekst IT–setup. Giv os gerne et kald, hvis du har spørgsmål til jeres specifikke IT-løsning på telefon 36 44 42 00.

 

Tilbage