Blog

Hvor ofte skal man tage stilling til sine IT-omkostninger?

Mindst én gang om året bør du se kritisk på dine omkostninger til IT. Hvis du venter længere, er der stor risiko for, at du bruger for mange penge på din IT, eller at du får for lidt ud af de penge, du bruger. Udviklingen går nemlig helt utroligt hurtigt.

52 mia. kroner. Så meget brugte danske virksomheder på IT sidst Danmarks Statistik gjorde det op – i 2011. Det er rigtigt mange penge – faktisk helt op mod 70.000 kr. per medarbejder i nogle virksomheder.

Tallene er spændende

For det første fordi de viser, at virksomhedernes IT-omkostninger tilsyneladende stiger mere end inflationen. Virksomhederne bruger altså forholdsmæssigt flere penge på IT. Det skyldes nok, at mange virksomheder har indset, at deres IT-systemer er ekstremt vigtige.

Men hos Infolink vurderer vi også, at det skyldes, at mange virksomheder ikke har deres øjne rettet fast nok mod IT-omkostningerne. Der bruges måske for mange konsulentkroner på at vedligeholde gamle, udslidte systemer. Eller man får ikke lige tjekket, om der er bedre og billigere kommunikationsløsninger på markedet.

For det andet viser tallene, at udgifterne til hardware har faldende betydning. Virksomhederne bruger forholdsmæssigt flere penge på services og software. Det er med andre ord cloud-løsninger, der er i centrum for mange virksomheder. Det er blot endnu en grund til at se på IT-omkostningerne, hvis du stadig har servere stående i kælderen.

Vi stiller gerne op til et uforpligtende møde om, hvordan du kan få mere ud af de kroner, du bruger på IT. Ring til os på 3644 4200 og book et møde.

Tilbage