Blog

Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger skyen?

Udbuddet af såkaldte cloud-løsninger er stigende. Både når det gælder fildeling, softwareadgang og mailservers. Det kan virke befriende at slippe af med gamle serversystemer, men inden du ændre hele din virksomheds IT-infrastruktur, bør du overveje følgende:

1) Smart, men fyldt med risici

Hos Infolink har vi stor erfaring med opsætning og support af cloud-løsninger. Vi møder dagligt virksomheder, som allerede benytter en eller anden form for service i skyen, og nemt kan se fordelene ved fleksibel adgang og geografisk uafhængighed. Derfor virker det ofte som en ”no-brainer”, at skifte flere og flere services og interne systemer ud med cloud-baseret teknologi.

Inden du skrotter dine måske gamle og støvede servere helt, så overvej for det første dine backup muligheder - forsvinder data i skyen, er det ofte tabt for altid. For det andet er der også en række sikkerhedshensyn at overveje – er din virksomheds oplysninger fortrolige, skal systemets sikkerhedskrav kunne matche dette. Sidst men ikke mindst, så findes der også lovgivning på området at forholde sig til - det kræver ekstra fokus på din cloud-udbyder, hvis du fx skal flytte eller opbevare personfølsomt data uden for landet.

2) Skjulte omkostninger
Flere online udbydere tilbyder priser og fx lagerplads, der kan skaleres efter behov, og samtidig faste månedlige priser, for disse løsninger. Et hurtigt regnestykke, på besparelser ved serverdrift og vedligeholdelse af dyr hardware, viser hurtigt, at din virksomhed ville kunne spare mange penge.

Det er dog vores erfaring, at der gemmer sig en række skjulte omkostninger. Fx er supportomkostningerne for jeres IT-ansvarlige ofte mere omfattende, når der skal fejlfindes og løses problemer i den virtuelle sky. Hertil skal så lægges produktionsomkostninger for alle brugere af systemet, hvis internetforbindelsen ikke er stabil.

Løsningen kunne være en fiberforbindelse, på privat linje mellem din virksomhed og en hostet server – det vil øge stabiliteten og data loading gøres smidigere og hurtigere. Ineffektive linjer koster tid for dine ansatte, og i sidste ende også penge for din virksomhed. Overvej derfor om din internetforbindelse er klar til cloud.

3) Hvad er lige nøjagtigt DIT behov?
Alt taget i betragtning, så rummer skyen en masse muligheder. Udvidet datadeling, opdateringsfordele på software samt mulighed for øget fleksibilitet for den fysiske arbejdsplads. Uafhængigt af din virksomhedstype, skal du gøre dig klart, i hvilke situationer det vil være en fordel, og hvilke opgaver den interne server klarer bedre.

Uanset hvad, så er Infolinks råd, at du skal overveje alle IT-udskiftninger kraftigt, hvis din virksomhed er afhængig af IT. Det kan sagtens være en kombination eller hybridløsning, som er den rette for jer. Kontakt os gerne - vi støtter dig med glæde i dit valg.

Tilbage